Göz Doktoru, Doktor ve Baba; İtalya'dan Bir Kesit



Fabio Patelli, MD. Vitreoretinal Cerrahi Direktörü, ASST Santi Paolo e Carlo Üniversite Hastanesi, Milano (Milano, İtalya).


Fabio Patelli'nin Mesajı


Sevgili dostlar ve meslektaşlar,


Ben Fabio Patelli, İtalya'nın Milano kentinde çalışıyor ve yaşıyorum. Hayatımızın bu korkunç ve beklenmedik döneminde göz doktoru, doktor ve baba olarak duygularımı sizinle paylaşmak istiyorum.


Milano, 3 milyonluk nüfusu ile İtalya'nın ekonomik başkentidir. Havada insanların enerjisini, güzelliğini, coşkusunu hissedebilirsiniz. Milano, dünyanın en güzel moda bölgesine sahip. Milan, bir diğer deyişle "Aperitivo" (Happy Hour) şehri olarak adlandırılır, yani 19:00 civarında çalıştıktan sonra herkesin bir içki içmek için bir araya geldiği anlamına gelir. Binlerce insan sokaklarda, barlarda, restoranlarda. İlkbaharda bu enerji her zamankinden daha güçlüdür ve her yerde yaşam sevincini hissedebilirsiniz.


Bu, Şubat sonunda aniden durdu. Hükümet covid-19 salgını için evde kalmayı şart koştu. Şehir kilitlendi. Her şey kapatıldı: okullar, barlar, restoranlar, alışveriş merkezleri, HER ŞEY !!! Süpermarketler ve eczaneler hariç ... Görünmez bir düşmana karşı bir savaş başlattık ve bugün hala gerçeküstü! İnsanlar ölmeye başladı !! benim şehrim Milan da her gün yüzlerce…


Başlangıçta bu sadece kötü bir grip gibi görünüyordu ve sadece yaşlılar (yaklaşık 80'ler) öldü. Gün be gün gençlerin ateş ve öksürük ile hastaneye geldiklerini gördüm ve birkaç gün içinde kötü bir zatürre geliştiğini gördüm. Şimdi gençler de ölüyor. Bugün 27 Mart'ta hastanemdeki yoğun bakım ünitesindeki hastaların% 80'i 50 yaşın altında ve entübe hastaların% 40'ı ölüyor. 65 yaş üstü hastalar yoğun bakım ünitelerine alınmıyor.




Bir göz doktoru olarak:

Muayenehanemi kapatmaya karar verdim. Hastalar ofisi aradığında cep telefonuna aktarılıyor. Sekreterim mesajları bana iletiyor v ben geri dönüyorum. Sonunda sadece acil olanları çağırıp görüyorum. Ayrıca VRC ameliyatı yaptığım Üniversite Hastanesinde danışman olarak çalışıyorum. Acil durumlar dışında tüm cerrahi prosedürler askıya alındı. Anestezistlerimiz COVID hastaları ile çok meşguller ve bazıları COVID pozitif ve semptomsuz olsalar bile önceleri evde kalmaya zorlanıyorlardı. Bu başlangıçta doğruydu, şimdi doktorlara hiçbir COVID testi yapılmıyor ve hatta COVID pozitif olsalar bile semtomları yoksa çalışmak zorundalar.  Retina dekolmanı hastası varsa, önce anestezi uzmanının uygunluğunu sormalıyım ve eğer şanslıysam, yapabilirim, aksi takdirde hastayı başka bir hastaneye yönlendiriyorum. Aynı durumda olan başka bir hastane hastaneye. Anti-VEGF enjeksiyonları yapmaya devam ediyoruz, ancak sadece ciddi vakaları (tek gözlü hastalar gibi).


Doktor olarak:

COVID hastalarını tedavi eden meslektaşlarımıza, genel doktorlarımıza yardım etmemiz istendi. Hastanemiz şimdi dolu ve her doktor birbirine yardım etmeye çalışıyor. COVID bölümünde bir gece geçirdim. Bu dokunaklı bir deneyim oldu. Doktorlar güçsüzler, yapabildikleri tek şey oksijen ve umut vermek. O gece, 45 yaşında bir genç hastaneye geldi. Çok hasta değildi, öksürüğü ve ateşi konusunda endişeli değildi. Üç gün sonra entübe edildi ve hala yoğun bakım ünitesinde. O gece 69 yaşında hasta sabah saat 3'te öldü, meslektaşlarım onu ​​ölümünü bilgilendirmek için oğlunu aradı. Oğul babayı 2 hafta boyunca görmedi çünkü bu hastalar herkesten izole edildi. Meslektaşım ona küllerin yaklaşık bir hafta içinde eve gönderileceğini söyledi. Şok oldum, ama şu anda bu rutin. İtalya'da her gün yüzlerce insan ölüyor.


Bir baba olarak:

Evde çok zaman geçiriyorum ve ailemin ve 11 ve 9 yaşındaki 2 çocuğumun tadını çıkarabiliyorum. - bu olumlu kısım. Özgürlüğümüzü kaybettik. Meşru nedenlerle haklı değilse kimse evinden ayrılamaz. Polis her yerde. Yoğun bakım ünitesinde ölen çok fazla genç hasta gördüm ve korkuyorum. Hastalanmaktan, izole olmaktan, ölmekten ve oğullarımı ve eşimden ayrılmaktan korkuyorum. Bu benim her gün, her an hissettiklerim,!!!


İtalya'da şu anda:

- 86.498 COVID pozitif hasta var (ancak muhtemelen 10 kat daha fazla bilinmeyen yada test yapılmamış hasta var)

- 9.134 ölü

- 10.950 iyileşti

- 26.029 hastaneye kaldırıldı

- 3.732 yoğun bakımda

- 6.213 tıp doktoru ve hemşire COVID pozitif

- 51 tıp doktoru öldü, hepsi 70 yaşından küçük.


Güvende kalın sevgili dostlar ve kendinize iyi bakın.

Fabio

Hazırlayan ve Düzenleyen : Dr. Remzi Avcı